Energie uit afvalwater Schoterhoek II

Energie uit afvalwater Schoterhoek II

2020-03-02

Warm ´afval´ water verwarmt bedrijventerrein Schoterhoek II in Nieuwkoop
Het afvalwater dat door de afwaterzuiveringsinstallatie stroomt is een hele duurzame bron van restwarmte.
Vintis is gevraagd de Installatietechnische advieswerkzaamheden voor dit project ‘Effluent warmteterugwin installatie’’ op zich te nemen. Een opdracht waarbinnen wij het technisch ontwerp van derden van de werktuigbouwkundige en aanverwante regel- en elektrotechnische installaties hebben uitgewerkt tot een compleet en gespecificeerd aanbestedingsdocument. 

Uit het gezuiverde rioolwater (effluent) is restwarmte van circa 10 -15°C te gebruiken dat via warmtepompen en warmtewisselaars is op te waarderen tot temperaturen van ca 35 °C . Dit warme ‘afval’water kan uitstekend gebruikt worden om gebouwen te verwarmen op het bedrijventerrein Schoterhoek. 

Gasloze ontwikkeling Schoterhoek II
De aanwezigheid van de rioolwaterzuivering naast het bedrijventerrein Schoterhoek II geeft de mogelijkheid om het effluent, dat via een leiding in het Aarkanaal wordt geloosd, te gebruiken voor de productie van warmte voor de bedrijven. De gemeente Nieuwkoop heeft een primeur met deze pilot binnen de regio: Het is het eerste bedrijventerrein dat duurzaam wordt verwarmd met gebruikmaking van effluentwarmte van een AWZI.

Betrokken partijen
Gemeente Nieuwkoop
Engie

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

Wonen en shoppen in Berkel Centrum West

Nog even geduld... en dan is het fijn wonen en lekker shoppen in het nieuwe (winkel) centrum van Berkel Centrum West!

Lekker slapen in Ibis Hotel Leiden

Afgelopen periode heeft Vintis het ontwerp gemaakt voor de nieuwe klimaatinstallaties in de 130 kamers van het Hotel Ibis Leiden Centre. 

Start Bouw Audiologisch centrum Auris Groep

Op 8 december is de eerste gelegd voor de start bouw!

Decathlon Breda goes BREEAM

Op 25 november wordt de eerste nieuwbouw van Decathlon Nederland geopend in Breda!

OVERIG NIEUWS

Sheddaken: slim pluspunt van Etty Hillesum Lyceum

Vintis is betrokken bij het bouwen van een bijzonder schoolgebouw voor het Etty Hillesum Lyceum ‘De Marke’. Een praktijkschool van meer dan 10.000 m2 voor VMBO- en MAVO-onderwijs. Het Etty Hillesum zet met deze school de toon hoe modern praktijkonderwijs eruit kan zien!
 

Nieuwbouw Coenecoop College Waddinxveen officieel geopend!

Het nieuwe Coenecoop College Waddinxveen heeft deze week haar deuren geopend voor ruim 950 scholieren op vmbo-, havo- en vwo-niveau. Het nieuwe gebouw heeft een gezonde leeromgeving met een aangenaam binnenklimaat.

Word onze nieuwe Projectleider Werktuigbouwkunde

Bij Vintis geloven we in de kracht van samenwerking en gedeelde kennis van duurzame gebouwontwerpen. Zet jouw passie en kennis in en ontwerp samen met een hecht team duurzame gebouwinstallaties voor optimaal gebruikscomfort. Als projectleider Werktuigbouwkunde ben jij degene die we zoeken om met onze engineers en adviseurs tastbaar succes neer te zetten. Neem contact op met onze recruiter Dennis Hofman: E: d.hofman@vintis.nl. T: 06-81047335 en bouw mee aan duurzame leef- en werkomgevingen.

Versterking team

Met de start van Ashvin Sewnath, breiden we het Vintis team verder uit met een ervaren Elektrotechnisch Engineer!