BWRI Sappemeer als toonbeeld van duurzaamheid

BWRI Sappemeer als toonbeeld van duurzaamheid

2024-03-25
Bij Vintis erkennen we de uitdagingen op weg naar Paris Proof 2040. Maar door onze ervaring met maatwerkoplossingen, voegen wij daadwerkelijk waarde toe – niet alleen aan uw gebouw, maar ook aan de toekomst.
 
Bij Vintis staat duurzaamheid voorop, zichtbaar in projecten als de (ver)nieuwbouw van BWRI Sappermeer, een voorbeeld van hergebruik en innovatie, waardoor de CO2-voetafdruk vermindert. Ontworpen door De Zwarte Hond, omvat dit gebouw oud en nieuw door bestaande materialen als staal en beton her te gebruiken, en duurzame biobased houten constructie van kolommen, liggers en kanaalplaatvloeren toe te voegen.
Verborgen onder de zichtbare houten vloer bevindt zich de geavanceerde installatietechniek, wat het gebouw niet alleen mooi en functioneel maakt voor de gebruikers, maar het is ook energie-efficiënt. De goed geïsoleerde gevels en daken minimaliseren stookkosten, terwijl zonnepanelen op het dak het gebouw van en laadpalen voor elektrische voertuigen van energie voorzien.
De binnenruimtes van BWRI zijn flexibel, zodat ze met de tijd mee kunnen veranderen en de houten constructies binnen zorgen voor een natuurlijke akoestiek die bijdraagt aan een aangename werkomgeving.
Meer weten of samenwerken aan een duurzame toekomst? Neem contact met ons op.
 
Bekijk de virtuele toer ontworpen door Sax architecten door de verschillende werkruimtes: 

Betrokkenen
Architect: De Zwarte Hond
Beeld: Sax Architecten
BWRI 
Projectmanagement Ryse

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

Renovatie Monumentale Raadzaal Breukelen

De Gemeente Stichtse Vecht is voornemens de monumentale raadzaal duurzaam te renoveren. De ambitie is een gasloos en energieneutraal gebouw. 

 

OVERIG NIEUWS

Engineer Werktuigbouwkunde bij Vintis zijn betekent verder kijken dan de techniek!

Waarom Yoeri iedere dag met plezier naar werk komt?

 

Bouw Schoonhovens College en Sporthal De Meent van start

Gemeente Krimpenerwaard zet in op duurzaamheid met de bouw van een nieuw, modern schoolcomplex en sporthal voor het Schoonhovens College op de locatie van de huidige sporthal De Meent in Schoonhoven. Dit door Geurst & Schulze architecten ontworpen complex biedt plaats aan beroepsgerichte VMBO-opleidingen. 

Kindcentrum KC Op Zee in gebruik!

Groen en Slim: Het nieuwe schoolgebouw van KC Op Zee
We zijn trots op het duurzame schoolgebouw van KC Op Zee in Noordwijk van Sophia Scholen ontworpen door Topos architecten. Het is een combinatie van onderwijs en kinderopvang in een prachtige, natuurlijke setting. 

Op naar een groenere toekomst!

In 2024 gaan we verder: We gaan nog meer energie+ gebouwen realiseren en bijdragen aan duurzame energieopwekkende gebouwen waarbij WENG de indicator is voor de werkelijke energie-efficientie van het gebouw.
Projecten en gebouwen die echt verschil maken: een extreem lage CO2 uitstoot hebben tijdens de productie van de gebruikte materialen maar ook een lage CO2 uitstoot tijdens de gebruiksfase. Door nu te investeren in hoogwaardig vastgoed, bereiken we samen de Paris Proof doelstelling in 2040!