Branche

Publieksgebouwen

Wij helpen graag bij de herontwikkeling van bestaand vastgoed. Het gaat vaak om ingewikkelde trajecten, waarbij bestaande gebouwen een nieuwe functie krijgen.

Gaat het om nieuwbouw, dan zijn de ambities vaak groot. 'Het meest duurzame gemeentehuis van Nederland' is bijvoorbeeld de wens die de opdrachtgever uitspreekt bij het begin van het project.

Vintis maakt deze ambities inzichtelijk voor de opdrachtgever. Welke gradaties van energiebesparing zijn mogelijk? Welke optie bespaart het meeste levensduurkosten op de lange termijn? Wat zijn van de verschillende opties de bouwkosten?

Commercieel Vastgoed

De waarde van een vastgoedportefeuille blijft op peil als huurders blijven en nieuwe huurders worden aangetrokken. Daarom maken wij met vastgoedeigenaren plannen voor revitalisatie van de werkruimten. We realiseren toekomstbestendig comfort en energieverbruik. 

Voor gebouwbeheerders zijn we een verlengstuk van hun technisch beheer. Of het nu gaat om het vervangen van een koelmachine van een kantoor of het aanbesteden van de renovatie van een brandmeldcentrale.

Voor huurders is het belangrijk dat medewerkers goed kunnen werken, in een omgeving die hen energie geeft. Daarom denkt Vintis vanuit het comfort van de medewerker. Dit comfort vertalen wij naar prestatie-eisen en technische oplossingen. Wij zijn de onafhankelijke intermediair tussen huurders en de installatie-aannemer of technische beheerder.

Onderwijs, Sport & Multifunctioneel

"Ambitieus, vooruitstrevend en thuis in de nieuwste ontwikkelingen. Pragmatisch, met een doelgerichte aanpak en oog voor de uitvoerbaarheid. Zo hebben wij Vintis leren kennen en waarderen".
Thomas Bögl, LIAG architecten, Lyceum Schravenlant

Scholen hechten tegenwoordig terecht veel waarde aan een uitstekend binnenklimaat. Ook de flexibele inzetbaarheid van lokalen en andere ruimtes is belangrijk.
Startpunt voor Vintis is dan ook een integraal ontwerp van specifieke gebruikersinstallaties en gebouwinstallaties. Met uiteraard het doel om lage levensduurkosten te realiseren.

Trots zijn we onder andere op het Lyceum Schravenlant, dat de Award Duurzame Architectuur won.

Bekijk onze projecten voor Onderwijs, Sport en Multifunctioneel

 

focus_gebouw_geheel.jpg
Ga direct naar de referentieprojecten
Focus Beroepsacademie
Lyceum Schravenlant
VMBO Hengelo

Zorg & Wonen

Referentieproject: Woon-zorgcomplex Geuzenveste
“Ik vind het belangrijk dat iedereen zich hier prettig voelt. Gastvrijheid en een gemoedelijke sfeer. Het gebouw en de installaties sluiten  volledig aan bij de kwaliteit die wij leveren”
Hoofd afdeling huisvesting, Stichting Mitros Utrecht

Kwaliteit van leven wordt belangrijker in de zorg. Zelfstandig wonende ouderen worden bijvoorbeeld de norm. De samenwerking tussen woningcorporaties, thuiszorg en verpleging wordt intensiever. Van een partij als Vintis vraagt dat om een flexibele houding bij het ontwerpen van gebouwen.
Zo waren we bijvoorbeeld betrokken bij de renovatie van monumentale villa Residence Sassenoord tot een luxe, particuliere woonzorgvoorziening voor ouderen. 

Lees meer over onze Zorg & Wonen projecten