Bouw Schoonhovens College en Sporthal De Meent van start

Bouw Schoonhovens College en Sporthal De Meent van start

2024-02-23
Gemeente Krimpenerwaard zet in op duurzaamheid met de bouw van een nieuw, modern schoolcomplex en sporthal voor het Schoonhovens College op de locatie van de huidige sporthal De Meent in Schoonhoven. Dit door Geurst & Schulze architecten ontworpen complex biedt plaats aan beroepsgerichte VMBO-opleidingen. Vintis is verantwoordelijk voor het installatietechnisch ontwerp, dat bestaat uit twee zelfstandige installaties: een voor het schoolgebouw met drie bouwlagen en een voor de sportfaciliteit met twee bouwlagen. De bouw van deze bijna energieneutrale accommodatie (BENG) is medio februari begonnen. Gezien de aanzienlijke energievraag kan de technische school niet geheel energieneutraal uitgevoerd worden, de sporthal is wel volledig energieneutraal (ENG). Beide gebouwen zullen gasloos zijn en uitgerust met zonnepanelen, en door het strategisch inzetten van natuurlijk licht, LED-verlichting en warmtepompen wordt het energieverbruik tot een minimum beperkt. 
Het complex (8.319 m² b.v.o.) voldoet aan de hoge standaarden van Frisse Scholen Klasse B, wat resulteert in een optimaal comfort en een gezond binnenklimaat. De prognose is dat het nieuwe complex bij aanvang van het schooljaar 2025-2026 in gebruik genomen zal worden.

Meer weten over onze visie op duurzaamheid? Neem contact met ons op: info@vintis.nl
 
Beeld: Geurst & Schulze architecten

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

Kindcentrum KC Op Zee in gebruik!

Groen en Slim: Het nieuwe schoolgebouw van KC Op Zee
We zijn trots op het duurzame schoolgebouw van KC Op Zee in Noordwijk van Sophia Scholen ontworpen door Topos architecten. Het is een combinatie van onderwijs en kinderopvang in een prachtige, natuurlijke setting. 

Sheddaken: slim pluspunt van Etty Hillesum Lyceum

Vintis is betrokken bij het bouwen van een bijzonder schoolgebouw voor het Etty Hillesum Lyceum ‘De Marke’. Een praktijkschool van meer dan 10.000 m2 voor VMBO- en MAVO-onderwijs. Het Etty Hillesum zet met deze school de toon hoe modern praktijkonderwijs eruit kan zien!
 

Nieuwbouw Coenecoop College Waddinxveen officieel geopend!

Het nieuwe Coenecoop College Waddinxveen heeft deze week haar deuren geopend voor ruim 950 scholieren op vmbo-, havo- en vwo-niveau. Het nieuwe gebouw heeft een gezonde leeromgeving met een aangenaam binnenklimaat.

Jaren-60 schoolgebouw van SO Lux in Utrecht getransformeerd naar BENG

Basisschool SO Lux gevestigd in een jaren 60-gebouw heeft een volledige transformatie ondergaan zodat het toekomstbestendig is. Alle inspanningen zijn verricht om het gebouw te verduurzamen, energiezuinig en gasloos te maken.

OVERIG NIEUWS

Engineer Werktuigbouwkunde bij Vintis zijn betekent verder kijken dan de techniek!

Waarom Yoeri iedere dag met plezier naar werk komt?

 

BWRI Sappemeer als toonbeeld van duurzaamheid

​Bij Vintis erkennen we de uitdagingen op weg naar Paris Proof 2040. Maar door onze ervaring met maatwerkoplossingen, voegen wij daadwerkelijk waarde toe – niet alleen aan uw gebouw, maar ook aan de toekomst.

Op naar een groenere toekomst!

In 2024 gaan we verder: We gaan nog meer energie+ gebouwen realiseren en bijdragen aan duurzame energieopwekkende gebouwen waarbij WENG de indicator is voor de werkelijke energie-efficientie van het gebouw.
Projecten en gebouwen die echt verschil maken: een extreem lage CO2 uitstoot hebben tijdens de productie van de gebruikte materialen maar ook een lage CO2 uitstoot tijdens de gebruiksfase. Door nu te investeren in hoogwaardig vastgoed, bereiken we samen de Paris Proof doelstelling in 2040!

School van het Jaar publieksprijs voor Basisschool de Boemerang!

Gefeliciteerd Basisschool de Boemerang uit Utrecht met het winnen van de 'School van het Jaar' publieksprijs uitgeschreven door Arcello awards 2023! Als Vintis zijn we trots op onze bijdrage met duurzaam technisch advies, van ontwerp tot realisatie.