Zorgvilla Meerlhorst te Heemstede

Zorgvilla Meerlhorst te Heemstede

2015-09-11

Op vrijdagmorgen 11 september 2015 is het officiële startsein gegeven voor de start van de bouw. 

Ouderenzorg is veel in het nieuws en in Heemstede is er nu een mooie ontwikkeling te melden. Op de plek waar ooit de bibliotheek stond bouwt Huib Bakker Bouw in opdracht van de Nova Zembla Zorggroep uit Oegstgeest Zorgvilla De Meerlhorst.
Op vrijdagochtend 11 september werd om 10.00 uur de officiële handeling verricht door Hans den Hartog (directeur Nova Zembla Zorg), Martijn van de Poll (algemeen directeur van HBB Groep) en Remco Ates (Wethouder Ruimtelijke ordening).

Zorgvilla de Meerlhorst voorziet in 17 studio’s en wordt een particuliere woon-zorgvoorziening voor ouderen die intensieve (verpleegkundige) zorg nodig hebben. Centraal staan de zorgbehoeften in alle aspecten van het mens zijn en ouder worden.
Menselijke maat, persoonlijke aandacht, kleinschaligheid en ongedwongenheid staan hierbij voorop. “Bij het ontwerp van het gebouw, naar de hand van architect Tycho Vos uit Oegstgeest, is met al deze aspecten rekening gehouden en ook de uitstraling van het nieuwe gebouw sluit volledig aan bij het karakter en de historie van de omgeving,” aldus Hans den Hartog.

De bouw van Zorgvilla de Meerlhorst zal ongeveer 11 maanden in beslag nemen en medio 2016 kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen. 

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

GPR Gebouw Certificaat voor De Frederik

De Frederik heeft een GPR Gebouw Certificaat ontvangen omdat het een zeer hoogwaardig en energieneutraal appartementencomplex met 41 appartementen is. Het appartementencomplex wekt namelijk gebouwgebonden energie zelf op. 

Open Waard Oud-Beijerland

Op 17 mei is het hoogste punt bereikt van de nieuwe Open Waard, een woonservice complex in Oud-Beijerland.
 

 

OVERIG NIEUWS

Ventileren volgens eisen RIVM

Ventilatie installaties zijn door het Corona virus een hot topic. Vintis biedt jarenlange ervaring op het gebied van een duurzaam en comfortabel binnenklimaat in onderwijs gebouwen en sportzalen.
Nu heeft het Ministerie van Onderwijs geëist dat voor 1 oktober de ventilatie installaties van scholen en sportaccommodaties worden gecontroleerd en getoetst aan de eisen van het RIVM.
Wilt u duidelijkheid of uw gebouw aan de richtlijnen van het RIVM voldoet?

Samenwerken aan de school van morgen

In het indrukwekkende inspiratieboek voor  Samen werken aan de school van morgen staat Vintis met drie veelzijdige projecten: Een Integraal Kindcentrum, een Multifuctionele Accomodatie en een College voor VMBO. 

Circulaire Nul-op-de-meter gymzaal

De Nieuwe Gymzaal: Vintis heeft samen met Topos de ''Nul-op-de-meter en circulaire gymzaal'' ontworpen. De gedachte is dat het totale gebouw, en derhalve ook de installaties demontabel en herbruikbaar zijn. De Nieuwe Gymzaal is niet meer aangesloten op gas, enorm goed geïsoleerd en ligt het dak vol PV-panelen.