GPR Gebouw Certificaat voor De Frederik

GPR Gebouw Certificaat voor De Frederik

2019-10-15
De Frederik is het eerste appartementencomplex in Wassenaar dat gebouwgebonden energie zelf opwekt. De Frederik ontvangt een GPR Gebouw Certificaat omdat het een zeer hoogwaardig en energieneutraal appartementencomplex met 41 appartementen is. 
Vintis heeft de installaties zodanig ontworpen dat deze de gebouwgebonden energie zelf opwekken (EPC=0). Dit staat gelijk aan Energielabel A++++. 

Door toepassing van warmte- en koudeopslag worden de woningen energiezuinig in de zomer gekoeld en in de winter verwarmd. Op het dak van het complex ligt een PV-installatie van meer dan 500 panelen met meer dan 160kW piek vermogen. We wensen de bewoners heel veel woonplezier!

Met GPR Gebouw wordt de duurzaamheid getoetst aan de hand van 5 thema’s: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Het GPR Gebouw Certificaat van De Frederik vindt u hier. Hiermee wordt aangetoond dat een gebouw, waaronder de technische installaties zijn getoetst op kwaliteit en duurzaamheid door een GPR Gebouw Expert.  Heeft u ook een ambitie voor een gebouw dat energie zelf opwekt? Neem dan contact op met Robert Rodenburg

Betrokken partijen:
Waaijerprojectrealisatie 
BamWonen
Groosman Rotterdam
 

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

Open Waard Oud-Beijerland

Op 17 mei is het hoogste punt bereikt van de nieuwe Open Waard, een woonservice complex in Oud-Beijerland.
 

 

Zorgvilla Meerlhorst te Heemstede

De eerste paal is geslagen voor de Zorgvilla ‘de Meerlhorst’ door Remco Ates, Wethouder Ruimtelijke ordening Heemstede

OVERIG NIEUWS

Ventileren volgens eisen RIVM

Ventilatie installaties zijn door het Corona virus een hot topic. Vintis biedt jarenlange ervaring op het gebied van een duurzaam en comfortabel binnenklimaat in onderwijs gebouwen en sportzalen.
Nu heeft het Ministerie van Onderwijs geëist dat voor 1 oktober de ventilatie installaties van scholen en sportaccommodaties worden gecontroleerd en getoetst aan de eisen van het RIVM.
Wilt u duidelijkheid of uw gebouw aan de richtlijnen van het RIVM voldoet?

Samenwerken aan de school van morgen

In het indrukwekkende inspiratieboek voor  Samen werken aan de school van morgen staat Vintis met drie veelzijdige projecten: Een Integraal Kindcentrum, een Multifuctionele Accomodatie en een College voor VMBO. 

Circulaire Nul-op-de-meter gymzaal

De Nieuwe Gymzaal: Vintis heeft samen met Topos de ''Nul-op-de-meter en circulaire gymzaal'' ontworpen. De gedachte is dat het totale gebouw, en derhalve ook de installaties demontabel en herbruikbaar zijn. De Nieuwe Gymzaal is niet meer aangesloten op gas, enorm goed geïsoleerd en ligt het dak vol PV-panelen.