GPR Gebouw Certificaat voor De Frederik

GPR Gebouw Certificaat voor De Frederik

2019-10-15
De Frederik is het eerste appartementencomplex in Wassenaar dat gebouwgebonden energie zelf opwekt. De Frederik ontvangt een GPR Gebouw Certificaat omdat het een zeer hoogwaardig en energieneutraal appartementencomplex met 41 appartementen is. 
Vintis heeft de installaties zodanig ontworpen dat deze de gebouwgebonden energie zelf opwekken (EPC=0). Dit staat gelijk aan Energielabel A++++. 

Door toepassing van warmte- en koudeopslag worden de woningen energiezuinig in de zomer gekoeld en in de winter verwarmd. Op het dak van het complex ligt een PV-installatie van meer dan 500 panelen met meer dan 160kW piek vermogen. We wensen de bewoners heel veel woonplezier!

Met GPR Gebouw wordt de duurzaamheid getoetst aan de hand van 5 thema’s: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Het GPR Gebouw Certificaat van De Frederik vindt u hier. Hiermee wordt aangetoond dat een gebouw, waaronder de technische installaties zijn getoetst op kwaliteit en duurzaamheid door een GPR Gebouw Expert.  Heeft u ook een ambitie voor een gebouw dat energie zelf opwekt? Neem dan contact op met Robert Rodenburg

Betrokken partijen:
Waaijerprojectrealisatie 
BamWonen
Groosman Rotterdam
 

Deel dit op social media: