Utilteitspanden < label C buiten gebruik in 2023

Utilteitspanden < label C buiten gebruik in 2023

2016-11-26
Vanaf 2023 mogen kantoren met een D t/m G-label niet meer gebruikt worden. Minister Stef Blok zet eigenaren van energie slurpende kantoren hiermee onder druk. Met de verplichting wil de minister een jaarlijkse energiebesparing van 8 PJ realiseren. De investeringen om dit te realiseren worden geschat op EUR 860 miljoen en moeten binnen 3 tot 6,5 jaar terug kunnen worden verdiend, aldus Blok.
 
Alle bedrijven en instellingen die veel energie gebruiken (meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m3 gas), zijn nu al verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen als de terugverdientijd onder de vijf jaar ligt. Om dit goed te controleren heeft het kabinet twintig extra toezichthouders voor de Omgevingsdiensten beschikbaar gesteld.  

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

GPR Gebouw Expert in huis

Vintis heeft een GPR Gebouw Expert in huis met collega David Henk. Hiermee kan David voor Vintis uit persoonlijke titel GPR Gebouw Certificaten berekenen voor Nieuwbouw en Renovatie projecten.

Open dag Zorgboerderij Nooitgedacht

Op 15 september is de open dag in Nooitgedacht! In de vernieuwde woningen kan een kijkje worden genomen.

Focus Beroepsacademie Geopend

Op 8 oktober is het nieuwe Focus Beroepsacademie feestelijk geopend door de Burgemeester Van Belzen!
 

Vintis Erkend Leerbedrijf

Sinds 2015 is Vintis een erkend leerbedrijf en zijn we geregistreerd bij het SBB.
Wij begeleiden HBO en universitaire studenten bij stages en afstuderen maar nu ook MBO niveau 4

OVERIG NIEUWS

Oplevering Morskring te Leiden

In de zomervakantie is de school de Morskring opgeleverd. Klaar voor een vele nieuwe schooljaren in deze gerenoveerde school!

Start bouw Kindcentrum Kiljanpad

,,Het is ontzettend fijn dat we nu die school kunnen laten bouwen’’, reageert directeur Wim van der Veer. ,,We hebben al een programma van eisen, we hebben nu ook een budget, dus we kunnen van start.’’


 

Open Waard Oud-Beijerland

Op 17 mei is het hoogste punt bereikt van de nieuwe Open Waard, een woonservice complex in Oud-Beijerland.
 

 

Hoogste punt VMBO Hengelo

Vrijdag 24 maart is door het hijsen van twee vlaggen door wethouder Claudio Bruggink en enkele leerlingen het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw voor de vmbo aan de Europalaan in Hengelo gevierd.