Utilteitspanden < label C buiten gebruik in 2023

Utilteitspanden < label C buiten gebruik in 2023

2016-11-26
Vanaf 2023 mogen kantoren met een D t/m G-label niet meer gebruikt worden. Minister Stef Blok zet eigenaren van energie slurpende kantoren hiermee onder druk. Met de verplichting wil de minister een jaarlijkse energiebesparing van 8 PJ realiseren. De investeringen om dit te realiseren worden geschat op EUR 860 miljoen en moeten binnen 3 tot 6,5 jaar terug kunnen worden verdiend, aldus Blok.
 
Alle bedrijven en instellingen die veel energie gebruiken (meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m3 gas), zijn nu al verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen als de terugverdientijd onder de vijf jaar ligt. Om dit goed te controleren heeft het kabinet twintig extra toezichthouders voor de Omgevingsdiensten beschikbaar gesteld.  

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

GPR Gebouw Expert in huis

Vintis heeft een GPR Gebouw Expert in huis met collega David Henk. Hiermee kan David voor Vintis uit persoonlijke titel GPR Gebouw Certificaten berekenen voor Nieuwbouw en Renovatie projecten.

Open dag Zorgboerderij Nooitgedacht

Op 15 september is de open dag in Nooitgedacht! In de vernieuwde woningen kan een kijkje worden genomen.

Focus Beroepsacademie Geopend

Op 8 oktober is het nieuwe Focus Beroepsacademie feestelijk geopend door de Burgemeester Van Belzen!
 

Vintis Erkend Leerbedrijf

Sinds 2015 is Vintis een erkend leerbedrijf en zijn we geregistreerd bij het SBB.
Wij begeleiden HBO en universitaire studenten bij stages en afstuderen maar nu ook MBO niveau 4

OVERIG NIEUWS

GPR Gebouw Certificaat voor De Frederik

De Frederik heeft een GPR Gebouw Certificaat ontvangen omdat het een zeer hoogwaardig en energieneutraal appartementencomplex met 41 appartementen is. Het appartementencomplex wekt namelijk gebouwgebonden energie zelf op. 

Universitair Sportcentrum Leiden breidt uit

Vintis gaat als ontwerpend adviseur voor Universitair Sportcentrum Leiden aan de slag om een nieuw, duurzaam sport- en tentamencentrum te realiseren.

 

Vernieuwde Vakschool is geopend!

De vernieuwde Vakschool Wageningen is geopend. Bijna 800 studenten starten dit schooljaar in hun nieuwe school aan de Marijkeweg.

Oplevering Morskring te Leiden

In de zomervakantie is de school de Morskring opgeleverd. Klaar voor een vele nieuwe schooljaren in deze gerenoveerde school!