Kindcentrum KC Op Zee in gebruik!

Kindcentrum KC Op Zee in gebruik!

2024-02-05

Groen en Slim: Het nieuwe schoolgebouw van KC Op Zee
Het Kindcentrum is eind 2023 in gebruik genomen en vormt een dynamische plek voor leren, spelen, ontmoeten en samenwerken. Het ontwerp is flexibel, zodat het kan meegroeien met toekomstige ontwikkelingen zoals een gymzaal en een multifunctionele ruimte. Dit onderwijsgebouw, waar kinderen belangrijke jaren van hun ontwikkeling doorbrengen, draagt bij aan de visie van Sophia Scholen op het milieu en de natuur. Zo maken zonnepanelen op het dakterras kinderen bewust van het feit dat de elektriciteit van de school duurzaam wordt opgewekt. KC op Zee is voorzien van een warmtepomp op bodemenergie, met gesloten lus, en systemen voor regenwateropvang middels schelpenputten.

Het ontwerp integreert de school in het zee- en duinlandschap, met rustgevende ruimtes, doordachte lichtinval en  een heel comfortbel binnenklimaat, wat resulteert in een kalme en gezonde leeromgeving. De lichtplanken zorgen dat daglicht tot ver in het gebouw reikt. Er is een goede open/dichtverdeling van glasvlakken voorzien in een automatisch gestuurde geïntegreerde zonwering.
KC Op Zee staat voor innovatief en duurzaam, gericht op een gezonde toekomst voor onze kinderen. Een mooi voorbeeld van hoe wij als Vintis willen bijdragen aan een groenere, duurzame toekomst!

Naar projectpagina

Betrokkenen
Topos Stedenbouw Bouwkunde Architecten
Sophia Scholen
Gemeente Noordwijk
Constructeur IMd

Beeld:Topos Stedenbouw Bouwkunde Architecten

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

Bouw Schoonhovens College en Sporthal De Meent van start

Gemeente Krimpenerwaard zet in op duurzaamheid met de bouw van een nieuw, modern schoolcomplex en sporthal voor het Schoonhovens College op de locatie van de huidige sporthal De Meent in Schoonhoven. Dit door Geurst & Schulze architecten ontworpen complex biedt plaats aan beroepsgerichte VMBO-opleidingen. 

Sheddaken: slim pluspunt van Etty Hillesum Lyceum

Vintis is betrokken bij het bouwen van een bijzonder schoolgebouw voor het Etty Hillesum Lyceum ‘De Marke’. Een praktijkschool van meer dan 10.000 m2 voor VMBO- en MAVO-onderwijs. Het Etty Hillesum zet met deze school de toon hoe modern praktijkonderwijs eruit kan zien!
 

Nieuwbouw Coenecoop College Waddinxveen officieel geopend!

Het nieuwe Coenecoop College Waddinxveen heeft deze week haar deuren geopend voor ruim 950 scholieren op vmbo-, havo- en vwo-niveau. Het nieuwe gebouw heeft een gezonde leeromgeving met een aangenaam binnenklimaat.

Jaren-60 schoolgebouw van SO Lux in Utrecht getransformeerd naar BENG

Basisschool SO Lux gevestigd in een jaren 60-gebouw heeft een volledige transformatie ondergaan zodat het toekomstbestendig is. Alle inspanningen zijn verricht om het gebouw te verduurzamen, energiezuinig en gasloos te maken.

OVERIG NIEUWS

Engineer Werktuigbouwkunde bij Vintis zijn betekent verder kijken dan de techniek!

Waarom Yoeri iedere dag met plezier naar werk komt?

 

BWRI Sappemeer als toonbeeld van duurzaamheid

​Bij Vintis erkennen we de uitdagingen op weg naar Paris Proof 2040. Maar door onze ervaring met maatwerkoplossingen, voegen wij daadwerkelijk waarde toe – niet alleen aan uw gebouw, maar ook aan de toekomst.

Op naar een groenere toekomst!

In 2024 gaan we verder: We gaan nog meer energie+ gebouwen realiseren en bijdragen aan duurzame energieopwekkende gebouwen waarbij WENG de indicator is voor de werkelijke energie-efficientie van het gebouw.
Projecten en gebouwen die echt verschil maken: een extreem lage CO2 uitstoot hebben tijdens de productie van de gebruikte materialen maar ook een lage CO2 uitstoot tijdens de gebruiksfase. Door nu te investeren in hoogwaardig vastgoed, bereiken we samen de Paris Proof doelstelling in 2040!

School van het Jaar publieksprijs voor Basisschool de Boemerang!

Gefeliciteerd Basisschool de Boemerang uit Utrecht met het winnen van de 'School van het Jaar' publieksprijs uitgeschreven door Arcello awards 2023! Als Vintis zijn we trots op onze bijdrage met duurzaam technisch advies, van ontwerp tot realisatie.