Meerwaarde van energiemonitoring

Meerwaarde van energiemonitoring

2022-02-21
Met energiemonitoring oorzaken comfortklachten snel in kaart gebracht. 
Een mooi voorbeeld waar energiemonitoring in combinatie met onze kennis zijn vruchten heeft afgeworpen is de nieuwbouw van het VMBO Leystede te Leiden. Hier werd de in het ontwerp voorgeschreven  energiemonitoringssoftware gebruikt om de prestaties van het zeer duurzame installatieconcept te optimaliseren. Na de oplevering werden direct een aantal problemen gesignaleerd zoals koudeklachten, problemen met de bemetering en ventilatie. Door gebruik van energiemonitoring werden de oorzaken van deze problemen snel ontdekt. Een voorbeeld is dat kort na de ingebruikname van het pand ontdekt werd dat een aantal van de lokalen niet het gewenste CO2 niveau haalde. Door slim om te gaan met de beschikbare ventilatiecapaciteit en slim te sturen in het GBS ( gebouwbeheersysteem) kon dit probleem worden opgelost zonder te investeren in extra techniek.
Door de monitoring in het GBS kan de impact van de aanpassing op de overige lokalen in de gaten worden gehouden en kan er eventueel verder bijgestuurd worden. Ook door het setpoint vloerverwarmingstemperatuur te verhogen kan de beschikbare ventilatiecapaciteit gebruikt worden ter terugdringing van het CO2 gehalte, omdat er nu minder lucht nodig is voor verwarmen. Het testen van dit soort oplossingen wordt mogelijk gemaakt door de monitoringssoftware.
Lees meer over onze expertise Energiemonitoring

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

Bouw Schoonhovens College en Sporthal De Meent van start

Gemeente Krimpenerwaard zet in op duurzaamheid met de bouw van een nieuw, modern schoolcomplex en sporthal voor het Schoonhovens College op de locatie van de huidige sporthal De Meent in Schoonhoven. Dit door Geurst & Schulze architecten ontworpen complex biedt plaats aan beroepsgerichte VMBO-opleidingen. 

Kindcentrum KC Op Zee in gebruik!

Groen en Slim: Het nieuwe schoolgebouw van KC Op Zee
We zijn trots op het duurzame schoolgebouw van KC Op Zee in Noordwijk van Sophia Scholen ontworpen door Topos architecten. Het is een combinatie van onderwijs en kinderopvang in een prachtige, natuurlijke setting. 

Sheddaken: slim pluspunt van Etty Hillesum Lyceum

Vintis is betrokken bij het bouwen van een bijzonder schoolgebouw voor het Etty Hillesum Lyceum ‘De Marke’. Een praktijkschool van meer dan 10.000 m2 voor VMBO- en MAVO-onderwijs. Het Etty Hillesum zet met deze school de toon hoe modern praktijkonderwijs eruit kan zien!
 

Nieuwbouw Coenecoop College Waddinxveen officieel geopend!

Het nieuwe Coenecoop College Waddinxveen heeft deze week haar deuren geopend voor ruim 950 scholieren op vmbo-, havo- en vwo-niveau. Het nieuwe gebouw heeft een gezonde leeromgeving met een aangenaam binnenklimaat.

OVERIG NIEUWS

BWRI Sappemeer als toonbeeld van duurzaamheid

​Bij Vintis erkennen we de uitdagingen op weg naar Paris Proof 2040. Maar door onze ervaring met maatwerkoplossingen, voegen wij daadwerkelijk waarde toe – niet alleen aan uw gebouw, maar ook aan de toekomst.

Op naar een groenere toekomst!

In 2024 gaan we verder: We gaan nog meer energie+ gebouwen realiseren en bijdragen aan duurzame energieopwekkende gebouwen waarbij WENG de indicator is voor de werkelijke energie-efficientie van het gebouw.
Projecten en gebouwen die echt verschil maken: een extreem lage CO2 uitstoot hebben tijdens de productie van de gebruikte materialen maar ook een lage CO2 uitstoot tijdens de gebruiksfase. Door nu te investeren in hoogwaardig vastgoed, bereiken we samen de Paris Proof doelstelling in 2040!

School van het Jaar publieksprijs voor Basisschool de Boemerang!

Gefeliciteerd Basisschool de Boemerang uit Utrecht met het winnen van de 'School van het Jaar' publieksprijs uitgeschreven door Arcello awards 2023! Als Vintis zijn we trots op onze bijdrage met duurzaam technisch advies, van ontwerp tot realisatie.
 

Word onze nieuwe Projectleider Werktuigbouwkunde

Bij Vintis geloven we in de kracht van samenwerking en gedeelde kennis van duurzame gebouwontwerpen. Zet jouw passie en kennis in en ontwerp samen met een hecht team duurzame gebouwinstallaties voor optimaal gebruikscomfort. Als projectleider Werktuigbouwkunde ben jij degene die we zoeken om met onze engineers en adviseurs tastbaar succes neer te zetten. Neem contact op met onze recruiter Dennis Hofman: E: d.hofman@vintis.nl. T: 06-81047335 en bouw mee aan duurzame leef- en werkomgevingen.