Meerwaarde van energiemonitoring

Meerwaarde van energiemonitoring

2022-02-21
Met energiemonitoring oorzaken comfortklachten snel in kaart gebracht. 
Een mooi voorbeeld waar energiemonitoring in combinatie met onze kennis zijn vruchten heeft afgeworpen is de nieuwbouw van het VMBO Leystede te Leiden. Hier werd de in het ontwerp voorgeschreven  energiemonitoringssoftware gebruikt om de prestaties van het zeer duurzame installatieconcept te optimaliseren. Na de oplevering werden direct een aantal problemen gesignaleerd zoals koudeklachten, problemen met de bemetering en ventilatie. Door gebruik van energiemonitoring werden de oorzaken van deze problemen snel ontdekt. Een voorbeeld is dat kort na de ingebruikname van het pand ontdekt werd dat een aantal van de lokalen niet het gewenste CO2 niveau haalde. Door slim om te gaan met de beschikbare ventilatiecapaciteit en slim te sturen in het GBS ( gebouwbeheersysteem) kon dit probleem worden opgelost zonder te investeren in extra techniek.
Door de monitoring in het GBS kan de impact van de aanpassing op de overige lokalen in de gaten worden gehouden en kan er eventueel verder bijgestuurd worden. Ook door het setpoint vloerverwarmingstemperatuur te verhogen kan de beschikbare ventilatiecapaciteit gebruikt worden ter terugdringing van het CO2 gehalte, omdat er nu minder lucht nodig is voor verwarmen. Het testen van dit soort oplossingen wordt mogelijk gemaakt door de monitoringssoftware.
Lees meer over onze expertise Energiemonitoring

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

Jaren-60 schoolgebouw van SO Lux in Utrecht getransformeerd naar BENG

Basisschool SO Lux gevestigd in een jaren 60-gebouw heeft een volledige transformatie ondergaan zodat het toekomstbestendig is. Alle inspanningen zijn verricht om het gebouw te verduurzamen, energiezuinig en gasloos te maken.

Publieksprijs duurzaam beste gebouw voor Fridtjof Nansenschool!

De Fridtjof Nansenschool heeft de publieksprijs voor duurzaam beste gebouw 2023 in Rotterdam gewonnen! Vintis is trots op het feit dat we het duurzame installatietechnische concept hebben ontwikkeld voor dit energie neutrale gebouw. De visie van de Fridtjof Nansenschool om een groter bewustzijn van energie en natuur te creëren onder jonge kinderen is succesvol gebleken en wordt door het publiek geprezen. 

DO gereed voor Etty Hillesum Lyceum

Afgelopen maanden heeft Vintis hard gewerkt aan het Definitief Ontwerp voor de nieuwbouw van het Etty Hillesum Lyceum de Marke.

Frisse scholen met SUVIS

Gezonde scholen realiseren met bijdrage uit SUVIS subsidie
Nog tot 30 april 2022 aan te vragen!

 

OVERIG NIEUWS

Word onze nieuwe Projectleider Werktuigbouwkunde

Bij Vintis geloven we in de kracht van samenwerking en gedeelde kennis van duurzame gebouwontwerpen. Zet jouw passie en kennis in en ontwerp samen met een hecht team duurzame gebouwinstallaties voor optimaal gebruikscomfort. Als projectleider Werktuigbouwkunde ben jij degene die we zoeken om met onze engineers en adviseurs tastbaar succes neer te zetten. Neem contact op met onze recruiter Dennis Hofman: E: d.hofman@vintis.nl. T: 06-81047335 en bouw mee aan duurzame leef- en werkomgevingen.

Versterking team

Met de start van Ashvin Sewnath, breiden we het Vintis team verder uit met een ervaren Elektrotechnisch Engineer! 

Nieuw talent gestart bij Vintis!

We zijn blij met de komst van onze nieuwe collega, Milad Kalantary. Hij heeft zijn studie WTB afgerond aan De Haagse Hogeschool in Delft en als student gewerkt als technicus Werktuigbouwkunde.