Verbouwing De Resident voltooid

Verbouwing De Resident voltooid

2015-04-24
De verbouwing van De Resident in Den Haag is voltooid. Vandaag vindt de overdracht plaats van de aannemer aan het Rijksvastgoedbedrijf, de sleutel wordt vervolgens overhandigt aan de gebruikers, de twee ministeries Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Zij trekken de komende weken in het gebouw.

Het samen huisvesten van de ministeries van SZW en VWS maakt onderdeel uit van het kabinetsplan om een aantal gebouwen van ministeries af te stoten. In totaal verdwijnt 40 procent van de kantoorruimte van het Rijk in Den Haag. Hierdoor bespaart het Rijk jaarlijks 170 miljoen euro vanaf 2020; 90 miljoen in Den Haag en 80 miljoen in de rest van het land.

Naast de bouw van het atrium is het interieur van De Resident aangepast voor flexibel werken. Hierdoor is het mogelijk dat de 2400 werkplekken voldoende zijn voor de 2.700 ambtenaren. Een deel van het nieuwe atrium – het Parnassusplein – blijft overdag voor iedereen toegankelijk.

Bekijk het referentieproject

Deel dit op social media: