Universitair Sportcentrum Leiden breidt uit

Universitair Sportcentrum Leiden breidt uit

2019-08-28
Nieuw, duurzaam sport- en tentamencentrum voor Universitair Sportcentrum Leiden

Vintis gaat als ontwerpend adviseur voor Universitair Sportcentrum Leiden aan de slag om een nieuw, duurzaam sport- en tentamencentrum te realiseren. Het gebouw van 8000m2 krijgt sportruimten, bestaande uit NOC/NSF wedstrijdruimten, spiegelzalen, squashbanen en multifunctionele ruimte die tevens geschikt zijn voor het afnemen van tentamens.  Er komt een sportcafé- restaurant en diverse sport gerelateerde ruimtes, zoals toeschouwersruimten en ruimten als kantoor en vergaderruimten. We ontwerpen een gebouw dat uitblinkt in duurzaamheid en circulariteit. Het nieuwe duurzame sport- en tentamencentrum krijgt een entree aan het nieuw te ontwikkelen Campusplein. De planning is dat de bouw in 2021 start.  

Betrokken partijen: 
Duurzaamheidsadvies C2N
Universiteit Leiden  
Atelierpro
Copper8
 

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

Circulaire Nul-op-de-meter gymzaal

De Nieuwe Gymzaal: Vintis heeft samen met Topos de ''Nul-op-de-meter en circulaire gymzaal'' ontworpen. De gedachte is dat het totale gebouw, en derhalve ook de installaties demontabel en herbruikbaar zijn. De Nieuwe Gymzaal is niet meer aangesloten op gas, enorm goed geïsoleerd en ligt het dak vol PV-panelen.

Start bouw KDV Pinkeltje

Vlietkinderen bouwt een nieuw, duurzaam, gasloos kinderdagverblijf, KDV Pinkeltje in Voorburg. Vintis ontwierp voor KDV Pinkeltje de werktuigbouwkundige en elektrotechnische gebouwgebonden- en gebruikersinstallaties.

Opening Ashram College

Ashram College: Wisselt energie uit met de buurt!
Het Ashram College te Nieuwkoop met een uniek centrale hart wordt 6 maart officieel geopend. Op dinsdag 11 februari is tijdens een open avond de mogelijkheid om het gebouw te bezichtigen.

Vernieuwde Vakschool is geopend!

De vernieuwde Vakschool Wageningen is geopend. Bijna 800 studenten starten dit schooljaar in hun nieuwe school aan de Marijkeweg.

OVERIG NIEUWS

Energie uit afvalwater Schoterhoek II

Warm afvalwater verwarmt bedrijventerrein Schoterhoek II in Nieuwkoop. De gemeente Nieuwkoop heeft samen met het Hoogheemraadschap van Rijnland een warmtesysteem ontwikkelt waarmee de restwarmte van de afvalwaterzuivering (AWZI) gebruikt wordt voor verwarming van zwembad Aarweide en bedrijventerrein Schoterhoek II. 
 

Nieuwe collega's

Vintis is dit nieuwe jaar versterkt met de komst van Karin Bogaerts als Office Manager en Jörgen Ruijgrok als Projectleider Elektrotechniek. We wensen onze nieuwe collega's veel succes en werkplezier!

GPR Gebouw Certificaat voor De Frederik

De Frederik heeft een GPR Gebouw Certificaat ontvangen omdat het een zeer hoogwaardig en energieneutraal appartementencomplex met 41 appartementen is. Het appartementencomplex wekt namelijk gebouwgebonden energie zelf op. 

GPR Gebouw Expert in huis

Vintis heeft een GPR Gebouw Expert in huis met collega David Henk. Hiermee kan David voor Vintis uit persoonlijke titel GPR Gebouw Certificaten berekenen voor Nieuwbouw en Renovatie projecten.