Start bouw Kindcentrum Kiljanpad

Start bouw Kindcentrum Kiljanpad

2017-06-21
PROOLeiden gaat voor vijf scholen in Leiden nieuwbouw neerzetten of uitbreiden. Doordat de gemeente 12 miljoen euro beschikbaar stelt en een eerder mislukte aanbesteding nu is gelukt, komt er tot 2020 een verhuizingencarroussel op gang.
Leiden trekt 12 miljoen euro uit om de tekorten aan te vullen in de bouwdepots van het Leonardo College, Vmbo Boerhaavelaan en het Stedelijk Gymnasium. Het bedrag is opgenomen in de kadernota. De gemeenteraad moet hier nog een besluit over nemen.
Het Leonardo College krijgt 3,9 miljoen euro extra voor de nieuwbouw aan de Telderskade, bovenop de 9 miljoen die al gereserveerd was. Vmbo Boerhaavelan had al 10 miljoen in de portemonnee zitten en krijgt daar 6,5 miljoen bij voor nieuwbouw op de plek van de huidige school. Het Stedelijk Gymnasium krijgt 1,3 miljoen bovenop de eerder toegezegde 3 miljoen voor uitbreiding aan de Fruinlaan.

Ook de nieuwbouw voor de basisscholen Telders en Daltonschool Leiden tussen het Kiljanpad en de Hoflaan kan doorgaan. Via openbare inschrijving is hiervoor een aannemer gevonden. In 2015 mislukte deze aanbesteding, omdat het budget te laag bleek. Daarom hoogde de gemeente het bedrag vorig jaar op met 7 ton naar 5,1 miljoen euro.

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

Universitair Sportcentrum Leiden breidt uit

Vintis gaat als ontwerpend adviseur voor Universitair Sportcentrum Leiden aan de slag om een nieuw, duurzaam sport- en tentamencentrum te realiseren.

 

Vernieuwde Vakschool is geopend!

De vernieuwde Vakschool Wageningen is geopend. Bijna 800 studenten starten dit schooljaar in hun nieuwe school aan de Marijkeweg.

Oplevering Morskring te Leiden

In de zomervakantie is de school de Morskring opgeleverd. Klaar voor een vele nieuwe schooljaren in deze gerenoveerde school!

Hoogste punt VMBO Hengelo

Vrijdag 24 maart is door het hijsen van twee vlaggen door wethouder Claudio Bruggink en enkele leerlingen het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw voor de vmbo aan de Europalaan in Hengelo gevierd. 

 

OVERIG NIEUWS

GPR Gebouw Certificaat voor De Frederik

De Frederik heeft een GPR Gebouw Certificaat ontvangen omdat het een zeer hoogwaardig en energieneutraal appartementencomplex met 41 appartementen is. Het appartementencomplex wekt namelijk gebouwgebonden energie zelf op. 

GPR Gebouw Expert in huis

Vintis heeft een GPR Gebouw Expert in huis met collega David Henk. Hiermee kan David voor Vintis uit persoonlijke titel GPR Gebouw Certificaten berekenen voor Nieuwbouw en Renovatie projecten.

Open dag Zorgboerderij Nooitgedacht

Op 15 september is de open dag in Nooitgedacht! In de vernieuwde woningen kan een kijkje worden genomen.

Open Waard Oud-Beijerland

Op 17 mei is het hoogste punt bereikt van de nieuwe Open Waard, een woonservice complex in Oud-Beijerland.