Start bouw Kindcentrum Kiljanpad

Start bouw Kindcentrum Kiljanpad

2017-06-21
PROOLeiden gaat voor vijf scholen in Leiden nieuwbouw neerzetten of uitbreiden. Doordat de gemeente 12 miljoen euro beschikbaar stelt en een eerder mislukte aanbesteding nu is gelukt, komt er tot 2020 een verhuizingencarroussel op gang.
Leiden trekt 12 miljoen euro uit om de tekorten aan te vullen in de bouwdepots van het Leonardo College, Vmbo Boerhaavelaan en het Stedelijk Gymnasium. Het bedrag is opgenomen in de kadernota. De gemeenteraad moet hier nog een besluit over nemen.
Het Leonardo College krijgt 3,9 miljoen euro extra voor de nieuwbouw aan de Telderskade, bovenop de 9 miljoen die al gereserveerd was. Vmbo Boerhaavelan had al 10 miljoen in de portemonnee zitten en krijgt daar 6,5 miljoen bij voor nieuwbouw op de plek van de huidige school. Het Stedelijk Gymnasium krijgt 1,3 miljoen bovenop de eerder toegezegde 3 miljoen voor uitbreiding aan de Fruinlaan.

Ook de nieuwbouw voor de basisscholen Telders en Daltonschool Leiden tussen het Kiljanpad en de Hoflaan kan doorgaan. Via openbare inschrijving is hiervoor een aannemer gevonden. In 2015 mislukte deze aanbesteding, omdat het budget te laag bleek. Daarom hoogde de gemeente het bedrag vorig jaar op met 7 ton naar 5,1 miljoen euro.

Deel dit op social media: