Start bouw KDV Pinkeltje

Start bouw KDV Pinkeltje

2020-02-17
KDV Pinkeltje krijgt duurzaam en gasloos gebouw
Vlietkinderen bouwt een nieuw, duurzaam, gasloos kinderdagverblijf, KDV Pinkeltje in Voorburg. Vintis ontwierp voor KDV Pinkeltje de werktuigbouwkundige en elektrotechnische gebouwgebonden- en gebruikersinstallaties. We verzorgen het traject van voorontwerp tot nazorg.
Dit is het eerste gasloze kinderdagverblijf in deze gemeente vertelt directeur Tine Oudshoorn. Op 30 januari hebben de kinderdagverblijf kinderen samen met wethouder Juliette Bouw de eerste paal geslagen. KDV Pinkeltje krijgt hiermee een nieuwe plek naast basisschool Cascade van Lucas Onderwijs. De verwachting is dat  het gebouw eind november klaar is.
 
De duurzaamheidsambities voor het gebouw zijn o.a:
  • Gasloos
  • EPc= <0,00
  • PV panelen
  • Warmtepomp met bodemwisselaar voor verwarming en koeling.
  • Grijswater voor het spoelen van de toiletten en het besproeien van de natuurlijke speelomgeving.

Betrokken partijen:
Architectenbureau: No Label 
Opdrachtgever: Vlietkinderen Kinderopvang
Bouwmanagement & Advies: SWINN
Bouwbedrijf: Van der Pol

Beeldmateriaal: No Label 
 

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

Scholen: €320 miljoen extra subsidie

1 oktober heeft het ministerie van OCW in een kamerbrief bekend gemaakt dat de subsidieregeling voor verduurzaming van scholen aangevuld gaat worden met noodzakelijke en energiezuinige ventilatiemaatregelen. Het kabinet stelt in totaal €360 miljoen beschikbaar, waarvan € 320 miljoen extra, voor scholen en gemeenten om de ventilatie van schoolgebouwen te verbeteren.

Ventileren volgens eisen RIVM

Ventilatie installaties zijn door het Corona virus een hot topic. Vintis biedt jarenlange ervaring op het gebied van een duurzaam en comfortabel binnenklimaat in onderwijs gebouwen en sportzalen.
Nu heeft het Ministerie van Onderwijs geëist dat voor 1 oktober de ventilatie installaties van scholen en sportaccommodaties worden gecontroleerd en getoetst aan de eisen van het RIVM.
Wilt u duidelijkheid of uw gebouw aan de richtlijnen van het RIVM voldoet?

Samenwerken aan de school van morgen

In het indrukwekkende inspiratieboek voor  Samen werken aan de school van morgen staat Vintis met drie veelzijdige projecten: Een Integraal Kindcentrum, een Multifuctionele Accomodatie en een College voor VMBO. 

OVERIG NIEUWS

Energie uit afvalwater Schoterhoek II

Warm afvalwater verwarmt bedrijventerrein Schoterhoek II in Nieuwkoop. De gemeente Nieuwkoop heeft samen met het Hoogheemraadschap van Rijnland een warmtesysteem ontwikkelt waarmee de restwarmte van de afvalwaterzuivering (AWZI) gebruikt wordt voor verwarming van zwembad Aarweide en bedrijventerrein Schoterhoek II. 
 

Nieuwe collega's

Vintis is dit nieuwe jaar versterkt met de komst van Karin Bogaerts als Office Manager en Jörgen Ruijgrok als Projectleider Elektrotechniek. We wensen onze nieuwe collega's veel succes en werkplezier!

GPR Gebouw Certificaat voor De Frederik

De Frederik heeft een GPR Gebouw Certificaat ontvangen omdat het een zeer hoogwaardig en energieneutraal appartementencomplex met 41 appartementen is. Het appartementencomplex wekt namelijk gebouwgebonden energie zelf op. 

GPR Gebouw Expert in huis

Vintis heeft een GPR Gebouw Expert in huis met collega David Henk. Hiermee kan David voor Vintis uit persoonlijke titel GPR Gebouw Certificaten berekenen voor Nieuwbouw en Renovatie projecten.