Start bouw KDV Pinkeltje

Start bouw KDV Pinkeltje

2020-02-17
KDV Pinkeltje krijgt duurzaam en gasloos gebouw
Vlietkinderen bouwt een nieuw, duurzaam, gasloos kinderdagverblijf, KDV Pinkeltje in Voorburg. Vintis ontwierp voor KDV Pinkeltje de werktuigbouwkundige en elektrotechnische gebouwgebonden- en gebruikersinstallaties. We verzorgen het traject van voorontwerp tot nazorg.
Dit is het eerste gasloze kinderdagverblijf in deze gemeente vertelt directeur Tine Oudshoorn. Op 30 januari hebben de kinderdagverblijf kinderen samen met wethouder Juliette Bouw de eerste paal geslagen. KDV Pinkeltje krijgt hiermee een nieuwe plek naast basisschool Cascade van Lucas Onderwijs. De verwachting is dat  het gebouw eind november klaar is.
 
De duurzaamheidsambities voor het gebouw zijn o.a:
  • Gasloos
  • EPc= <0,00
  • PV panelen
  • Warmtepomp met bodemwisselaar voor verwarming en koeling.
  • Grijswater voor het spoelen van de toiletten en het besproeien van de natuurlijke speelomgeving.

Betrokken partijen:
Architectenbureau: No Label 
Opdrachtgever: Vlietkinderen Kinderopvang
Bouwmanagement & Advies: SWINN
Bouwbedrijf: Van der Pol

Beeldmateriaal: No Label 
 

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

Samenwerken aan de school van morgen

In het indrukwekkende inspiratieboek voor  Samen werken aan de school van morgen staat Vintis met drie veelzijdige projecten: Een Integraal Kindcentrum, een Multifuctionele Accomodatie en een College voor VMBO. 

Circulaire Nul-op-de-meter gymzaal

De Nieuwe Gymzaal: Vintis heeft samen met Topos de ''Nul-op-de-meter en circulaire gymzaal'' ontworpen. De gedachte is dat het totale gebouw, en derhalve ook de installaties demontabel en herbruikbaar zijn. De Nieuwe Gymzaal is niet meer aangesloten op gas, enorm goed geïsoleerd en ligt het dak vol PV-panelen.

Opening Ashram College

Ashram College: Wisselt energie uit met de buurt!
Het Ashram College te Nieuwkoop met een uniek centrale hart wordt 6 maart officieel geopend. Op dinsdag 11 februari is tijdens een open avond de mogelijkheid om het gebouw te bezichtigen.

OVERIG NIEUWS

Energie uit afvalwater Schoterhoek II

Warm afvalwater verwarmt bedrijventerrein Schoterhoek II in Nieuwkoop. De gemeente Nieuwkoop heeft samen met het Hoogheemraadschap van Rijnland een warmtesysteem ontwikkelt waarmee de restwarmte van de afvalwaterzuivering (AWZI) gebruikt wordt voor verwarming van zwembad Aarweide en bedrijventerrein Schoterhoek II. 
 

Nieuwe collega's

Vintis is dit nieuwe jaar versterkt met de komst van Karin Bogaerts als Office Manager en Jörgen Ruijgrok als Projectleider Elektrotechniek. We wensen onze nieuwe collega's veel succes en werkplezier!

GPR Gebouw Certificaat voor De Frederik

De Frederik heeft een GPR Gebouw Certificaat ontvangen omdat het een zeer hoogwaardig en energieneutraal appartementencomplex met 41 appartementen is. Het appartementencomplex wekt namelijk gebouwgebonden energie zelf op. 

GPR Gebouw Expert in huis

Vintis heeft een GPR Gebouw Expert in huis met collega David Henk. Hiermee kan David voor Vintis uit persoonlijke titel GPR Gebouw Certificaten berekenen voor Nieuwbouw en Renovatie projecten.