Opening Ashram College

Opening Ashram College

2020-02-07
Ashram College: Wisselt energie uit met de buurt!
Het Ashram College te Nieuwkoop met een uniek centrale hart wordt 6 maart officieel geopend. Vintis ontwierp voor het Ashram College de werktuigbouwkundige en elektrotechnische gebouwgebonden- en gebruikersinstallaties en verzorgde het traject van voorontwerp tot nazorg. Door de inzet van Building Energy Modeling (BEM) hebben we een lage energievraag voor het gebouw gerealiseerd. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de gebouworiëntatie, de bezonning, het gebruik van passieve zonnewarmte en de toepassing van passieve bouwkundige zonneschermen tegen oververhitting. De gebouwschil is tevens geoptimaliseerd, waardoor de hoeveelheid techniek beperkt bleef en de levensduurkosten van het gebouw laag zijn.  Het gebouw is, net als de omliggende woningen aangesloten op een collectieve WKO-installatie en wisselen met elkaar energie uit. De warmte die de school over heeft wordt gebruikt door de woningen voor verwarming en het maken van warmtapwater.
Meer informatie

Beeld: PimBakkerfotografie


 

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

Samenwerken aan de school van morgen

In het indrukwekkende inspiratieboek voor  Samen werken aan de school van morgen staat Vintis met drie veelzijdige projecten: Een Integraal Kindcentrum, een Multifuctionele Accomodatie en een College voor VMBO. 

Circulaire Nul-op-de-meter gymzaal

De Nieuwe Gymzaal: Vintis heeft samen met Topos de ''Nul-op-de-meter en circulaire gymzaal'' ontworpen. De gedachte is dat het totale gebouw, en derhalve ook de installaties demontabel en herbruikbaar zijn. De Nieuwe Gymzaal is niet meer aangesloten op gas, enorm goed geïsoleerd en ligt het dak vol PV-panelen.

Start bouw KDV Pinkeltje

Vlietkinderen bouwt een nieuw, duurzaam, gasloos kinderdagverblijf, KDV Pinkeltje in Voorburg. Vintis ontwierp voor KDV Pinkeltje de werktuigbouwkundige en elektrotechnische gebouwgebonden- en gebruikersinstallaties.

OVERIG NIEUWS

Energie uit afvalwater Schoterhoek II

Warm afvalwater verwarmt bedrijventerrein Schoterhoek II in Nieuwkoop. De gemeente Nieuwkoop heeft samen met het Hoogheemraadschap van Rijnland een warmtesysteem ontwikkelt waarmee de restwarmte van de afvalwaterzuivering (AWZI) gebruikt wordt voor verwarming van zwembad Aarweide en bedrijventerrein Schoterhoek II. 
 

Nieuwe collega's

Vintis is dit nieuwe jaar versterkt met de komst van Karin Bogaerts als Office Manager en Jörgen Ruijgrok als Projectleider Elektrotechniek. We wensen onze nieuwe collega's veel succes en werkplezier!

GPR Gebouw Certificaat voor De Frederik

De Frederik heeft een GPR Gebouw Certificaat ontvangen omdat het een zeer hoogwaardig en energieneutraal appartementencomplex met 41 appartementen is. Het appartementencomplex wekt namelijk gebouwgebonden energie zelf op. 

GPR Gebouw Expert in huis

Vintis heeft een GPR Gebouw Expert in huis met collega David Henk. Hiermee kan David voor Vintis uit persoonlijke titel GPR Gebouw Certificaten berekenen voor Nieuwbouw en Renovatie projecten.