Jaren-60 schoolgebouw van SO Lux in Utrecht getransformeerd naar BENG

Jaren-60 schoolgebouw van SO Lux in Utrecht getransformeerd naar BENG

2023-06-27
Jaren-60 schoolgebouw van SO Lux in Utrecht getransformeerd naar ENG
Basisschool SO Lux gevestigd in een jaren 60-gebouw heeft een volledige transformatie ondergaan zodat het toekomstbestendig is. Alle inspanningen zijn verricht om het gebouw te verduurzamen, energiezuinig en gasloos te maken.
Het onderzoek naar een Volledig Energieneutraal ENG gebouw is afgrond en het heeft nu voldoende PV panelen om energieneutraal te zijn. Daarbij voldoet aan de nieuwbouweisen Frisse scholen klasse B. Het dak is opgetrokken en verbreed zodat een luifel ontstaat die voldoende beschaduwing oplevert in de zomer maar ook bijdraagt in de passieve zonnewarmte in de winter. De Techniek op het dak is achter akoestische gevelschermen geplaatst zodat het gebouw en techniek oogt als een geheel.  Het ontwerp is erop ge-ent om de energievraag zo laag mogelijk te laten zijn. Zo kan het all-electric gebouw worden aangesloten op het netwerk van de netbeheerder en de opgewekte zon-energie kan terug leveren. 

Vintis is trots weer een onderwijs gebouw te mogen ontwerpen en in de uitvoering te begeleiden voor SPO Utrecht - Openbaar basisonderwijs en speciaal onderwijs
Meer weten over BENG of ENG transformaties van utiliteitsgebouwen? Neem contact met ons op! Info@vintis.nl
 
Architect: EVA architecten
Constructeur: Bouwstructuur
Bouwfysica: Peutz
Impressies: PF Visual
Bouwmanagement: Maar! bouwmanagement

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

Sheddaken: slim pluspunt van Etty Hillesum Lyceum

Vintis is betrokken bij het bouwen van een bijzonder schoolgebouw voor het Etty Hillesum Lyceum ‘De Marke’. Een praktijkschool van meer dan 10.000 m2 voor VMBO- en MAVO-onderwijs. Het Etty Hillesum zet met deze school de toon hoe modern praktijkonderwijs eruit kan zien!
 

Nieuwbouw Coenecoop College Waddinxveen officieel geopend!

Het nieuwe Coenecoop College Waddinxveen heeft deze week haar deuren geopend voor ruim 950 scholieren op vmbo-, havo- en vwo-niveau. Het nieuwe gebouw heeft een gezonde leeromgeving met een aangenaam binnenklimaat.

Publieksprijs duurzaam beste gebouw voor Fridtjof Nansenschool!

De Fridtjof Nansenschool heeft de publieksprijs voor duurzaam beste gebouw 2023 in Rotterdam gewonnen! Vintis is trots op het feit dat we het duurzame installatietechnische concept hebben ontwikkeld voor dit energie neutrale gebouw. De visie van de Fridtjof Nansenschool om een groter bewustzijn van energie en natuur te creëren onder jonge kinderen is succesvol gebleken en wordt door het publiek geprezen. 

DO gereed voor Etty Hillesum Lyceum

Afgelopen maanden heeft Vintis hard gewerkt aan het Definitief Ontwerp voor de nieuwbouw van het Etty Hillesum Lyceum de Marke.

OVERIG NIEUWS

Word onze nieuwe Projectleider Werktuigbouwkunde

Bij Vintis geloven we in de kracht van samenwerking en gedeelde kennis van duurzame gebouwontwerpen. Zet jouw passie en kennis in en ontwerp samen met een hecht team duurzame gebouwinstallaties voor optimaal gebruikscomfort. Als projectleider Werktuigbouwkunde ben jij degene die we zoeken om met onze engineers en adviseurs tastbaar succes neer te zetten. Neem contact op met onze recruiter Dennis Hofman: E: d.hofman@vintis.nl. T: 06-81047335 en bouw mee aan duurzame leef- en werkomgevingen.

Versterking team

Met de start van Ashvin Sewnath, breiden we het Vintis team verder uit met een ervaren Elektrotechnisch Engineer! 

Nieuw talent gestart bij Vintis!

We zijn blij met de komst van onze nieuwe collega, Milad Kalantary. Hij heeft zijn studie WTB afgerond aan De Haagse Hogeschool in Delft en als student gewerkt als technicus Werktuigbouwkunde.