Jaren-60 schoolgebouw van SO Lux in Utrecht getransformeerd naar BENG

Jaren-60 schoolgebouw van SO Lux in Utrecht getransformeerd naar BENG

2023-06-27
Jaren-60 schoolgebouw van SO Lux in Utrecht getransformeerd naar ENG
Basisschool SO Lux gevestigd in een jaren 60-gebouw heeft een volledige transformatie ondergaan zodat het toekomstbestendig is. Alle inspanningen zijn verricht om het gebouw te verduurzamen, energiezuinig en gasloos te maken.
Het onderzoek naar een Volledig Energieneutraal ENG gebouw is afgrond en het heeft nu voldoende PV panelen om energieneutraal te zijn. Daarbij voldoet aan de nieuwbouweisen Frisse scholen klasse B. Het dak is opgetrokken en verbreed zodat een luifel ontstaat die voldoende beschaduwing oplevert in de zomer maar ook bijdraagt in de passieve zonnewarmte in de winter. De Techniek op het dak is achter akoestische gevelschermen geplaatst zodat het gebouw en techniek oogt als een geheel.  Het ontwerp is erop ge-ent om de energievraag zo laag mogelijk te laten zijn. Zo kan het all-electric gebouw worden aangesloten op het netwerk van de netbeheerder en de opgewekte zon-energie kan terug leveren. 

Vintis is trots weer een onderwijs gebouw te mogen ontwerpen en in de uitvoering te begeleiden voor SPO Utrecht - Openbaar basisonderwijs en speciaal onderwijs
Meer weten over BENG of ENG transformaties van utiliteitsgebouwen? Neem contact met ons op! Info@vintis.nl
 
Architect: EVA architecten
Constructeur: Bouwstructuur
Bouwfysica: Peutz
Impressies: PF Visual
Bouwmanagement: Maar! bouwmanagement

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

Bouw Schoonhovens College en Sporthal De Meent van start

Gemeente Krimpenerwaard zet in op duurzaamheid met de bouw van een nieuw, modern schoolcomplex en sporthal voor het Schoonhovens College op de locatie van de huidige sporthal De Meent in Schoonhoven. Dit door Geurst & Schulze architecten ontworpen complex biedt plaats aan beroepsgerichte VMBO-opleidingen. 

Kindcentrum KC Op Zee in gebruik!

Groen en Slim: Het nieuwe schoolgebouw van KC Op Zee
We zijn trots op het duurzame schoolgebouw van KC Op Zee in Noordwijk van Sophia Scholen ontworpen door Topos architecten. Het is een combinatie van onderwijs en kinderopvang in een prachtige, natuurlijke setting. 

Sheddaken: slim pluspunt van Etty Hillesum Lyceum

Vintis is betrokken bij het bouwen van een bijzonder schoolgebouw voor het Etty Hillesum Lyceum ‘De Marke’. Een praktijkschool van meer dan 10.000 m2 voor VMBO- en MAVO-onderwijs. Het Etty Hillesum zet met deze school de toon hoe modern praktijkonderwijs eruit kan zien!
 

Nieuwbouw Coenecoop College Waddinxveen officieel geopend!

Het nieuwe Coenecoop College Waddinxveen heeft deze week haar deuren geopend voor ruim 950 scholieren op vmbo-, havo- en vwo-niveau. Het nieuwe gebouw heeft een gezonde leeromgeving met een aangenaam binnenklimaat.

OVERIG NIEUWS

Engineer Werktuigbouwkunde bij Vintis zijn betekent verder kijken dan de techniek!

Waarom Yoeri iedere dag met plezier naar werk komt?

 

BWRI Sappemeer als toonbeeld van duurzaamheid

​Bij Vintis erkennen we de uitdagingen op weg naar Paris Proof 2040. Maar door onze ervaring met maatwerkoplossingen, voegen wij daadwerkelijk waarde toe – niet alleen aan uw gebouw, maar ook aan de toekomst.

Op naar een groenere toekomst!

In 2024 gaan we verder: We gaan nog meer energie+ gebouwen realiseren en bijdragen aan duurzame energieopwekkende gebouwen waarbij WENG de indicator is voor de werkelijke energie-efficientie van het gebouw.
Projecten en gebouwen die echt verschil maken: een extreem lage CO2 uitstoot hebben tijdens de productie van de gebruikte materialen maar ook een lage CO2 uitstoot tijdens de gebruiksfase. Door nu te investeren in hoogwaardig vastgoed, bereiken we samen de Paris Proof doelstelling in 2040!

School van het Jaar publieksprijs voor Basisschool de Boemerang!

Gefeliciteerd Basisschool de Boemerang uit Utrecht met het winnen van de 'School van het Jaar' publieksprijs uitgeschreven door Arcello awards 2023! Als Vintis zijn we trots op onze bijdrage met duurzaam technisch advies, van ontwerp tot realisatie.