Circulaire Nul-op-de-meter gymzaal

Circulaire Nul-op-de-meter gymzaal

2020-03-23
De Nieuwe Gymzaal: Circulaire Nul-op-de-meter gymzaal

Er wordt nauwelijks nog gesport in gymzalen buiten schooltijd. Dat komt onder andere doordat gymzalen er al jaren hetzelfde uitzien. Ze worden al decennialang op dezelfde traditionele manier ingericht en dat voldoet niet meer aan de eisen en wensen van de huidige sporters. En dat terwijl er genoeg sportclubs ruimten zoeken om te bewegen.

De Nieuwe Gymzaal is een innovatief totaalconcept voor de bouw en inrichting van een gymzaal, bedacht door InFit Beweegconcepten. De Nieuwe Gymzaal wordt modulair opgebouwd met een inrichting die specifieke op de wensen van de gebruiker kan worden afgestemd. Of het nu om een turnvereniging, de fitnessclub of de tafeltennisvereniging gaat. De Nieuwe Gymzaal heeft twee keer zoveel bewegingsruimte, is multi-inzetbaar en daardoor beter verhuurbaar.
Vintis heeft samen met Topos de nul-op-de-meter en circulaire gymzaal ontworpen. De gedachte is dat het totale gebouw, en derhalve ook de installaties demontabel en herbruikbaar zijn. De Nieuwe Gymzaal is niet meer aangesloten op gas, enorm goed geïsoleerd en ligt het dak vol PV-panelen. De gymzaal wordt goed geventileerd en verwarmd met infra-roodverwarming, maar alleen als het nodig is.

Betrokken partijen
Topos architectuur & bouwkunde De nieuwe gymzaal
 

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

Bouw Schoonhovens College en Sporthal De Meent van start

Gemeente Krimpenerwaard zet in op duurzaamheid met de bouw van een nieuw, modern schoolcomplex en sporthal voor het Schoonhovens College op de locatie van de huidige sporthal De Meent in Schoonhoven. Dit door Geurst & Schulze architecten ontworpen complex biedt plaats aan beroepsgerichte VMBO-opleidingen. 

Kindcentrum KC Op Zee in gebruik!

Groen en Slim: Het nieuwe schoolgebouw van KC Op Zee
We zijn trots op het duurzame schoolgebouw van KC Op Zee in Noordwijk van Sophia Scholen ontworpen door Topos architecten. Het is een combinatie van onderwijs en kinderopvang in een prachtige, natuurlijke setting. 

Sheddaken: slim pluspunt van Etty Hillesum Lyceum

Vintis is betrokken bij het bouwen van een bijzonder schoolgebouw voor het Etty Hillesum Lyceum ‘De Marke’. Een praktijkschool van meer dan 10.000 m2 voor VMBO- en MAVO-onderwijs. Het Etty Hillesum zet met deze school de toon hoe modern praktijkonderwijs eruit kan zien!
 

Nieuwbouw Coenecoop College Waddinxveen officieel geopend!

Het nieuwe Coenecoop College Waddinxveen heeft deze week haar deuren geopend voor ruim 950 scholieren op vmbo-, havo- en vwo-niveau. Het nieuwe gebouw heeft een gezonde leeromgeving met een aangenaam binnenklimaat.

OVERIG NIEUWS

BWRI Sappemeer als toonbeeld van duurzaamheid

​Bij Vintis erkennen we de uitdagingen op weg naar Paris Proof 2040. Maar door onze ervaring met maatwerkoplossingen, voegen wij daadwerkelijk waarde toe – niet alleen aan uw gebouw, maar ook aan de toekomst.

Op naar een groenere toekomst!

In 2024 gaan we verder: We gaan nog meer energie+ gebouwen realiseren en bijdragen aan duurzame energieopwekkende gebouwen waarbij WENG de indicator is voor de werkelijke energie-efficientie van het gebouw.
Projecten en gebouwen die echt verschil maken: een extreem lage CO2 uitstoot hebben tijdens de productie van de gebruikte materialen maar ook een lage CO2 uitstoot tijdens de gebruiksfase. Door nu te investeren in hoogwaardig vastgoed, bereiken we samen de Paris Proof doelstelling in 2040!

School van het Jaar publieksprijs voor Basisschool de Boemerang!

Gefeliciteerd Basisschool de Boemerang uit Utrecht met het winnen van de 'School van het Jaar' publieksprijs uitgeschreven door Arcello awards 2023! Als Vintis zijn we trots op onze bijdrage met duurzaam technisch advies, van ontwerp tot realisatie.
 

Word onze nieuwe Projectleider Werktuigbouwkunde

Bij Vintis geloven we in de kracht van samenwerking en gedeelde kennis van duurzame gebouwontwerpen. Zet jouw passie en kennis in en ontwerp samen met een hecht team duurzame gebouwinstallaties voor optimaal gebruikscomfort. Als projectleider Werktuigbouwkunde ben jij degene die we zoeken om met onze engineers en adviseurs tastbaar succes neer te zetten. Neem contact op met onze recruiter Dennis Hofman: E: d.hofman@vintis.nl. T: 06-81047335 en bouw mee aan duurzame leef- en werkomgevingen.