Circulaire Nul-op-de-meter gymzaal

Circulaire Nul-op-de-meter gymzaal

2020-03-23
De Nieuwe Gymzaal: Circulaire Nul-op-de-meter gymzaal

Er wordt nauwelijks nog gesport in gymzalen buiten schooltijd. Dat komt onder andere doordat gymzalen er al jaren hetzelfde uitzien. Ze worden al decennialang op dezelfde traditionele manier ingericht en dat voldoet niet meer aan de eisen en wensen van de huidige sporters. En dat terwijl er genoeg sportclubs ruimten zoeken om te bewegen.

De Nieuwe Gymzaal is een innovatief totaalconcept voor de bouw en inrichting van een gymzaal, bedacht door InFit Beweegconcepten. De Nieuwe Gymzaal wordt modulair opgebouwd met een inrichting die specifieke op de wensen van de gebruiker kan worden afgestemd. Of het nu om een turnvereniging, de fitnessclub of de tafeltennisvereniging gaat. De Nieuwe Gymzaal heeft twee keer zoveel bewegingsruimte, is multi-inzetbaar en daardoor beter verhuurbaar.
Vintis heeft samen met Topos de nul-op-de-meter en circulaire gymzaal ontworpen. De gedachte is dat het totale gebouw, en derhalve ook de installaties demontabel en herbruikbaar zijn. De Nieuwe Gymzaal is niet meer aangesloten op gas, enorm goed geïsoleerd en ligt het dak vol PV-panelen. De gymzaal wordt goed geventileerd en verwarmd met infra-roodverwarming, maar alleen als het nodig is.

Betrokken partijen
Topos architectuur & bouwkunde De nieuwe gymzaal
 

Deel dit op social media:

GERELATEERD NIEUWS

Scholen: €320 miljoen extra subsidie

1 oktober heeft het ministerie van OCW in een kamerbrief bekend gemaakt dat de subsidieregeling voor verduurzaming van scholen aangevuld gaat worden met noodzakelijke en energiezuinige ventilatiemaatregelen. Het kabinet stelt in totaal €360 miljoen beschikbaar, waarvan € 320 miljoen extra, voor scholen en gemeenten om de ventilatie van schoolgebouwen te verbeteren.

Ventileren volgens eisen RIVM

Ventilatie installaties zijn door het Corona virus een hot topic. Vintis biedt jarenlange ervaring op het gebied van een duurzaam en comfortabel binnenklimaat in onderwijs gebouwen en sportzalen.
Nu heeft het Ministerie van Onderwijs geëist dat voor 1 oktober de ventilatie installaties van scholen en sportaccommodaties worden gecontroleerd en getoetst aan de eisen van het RIVM.
Wilt u duidelijkheid of uw gebouw aan de richtlijnen van het RIVM voldoet?

Samenwerken aan de school van morgen

In het indrukwekkende inspiratieboek voor  Samen werken aan de school van morgen staat Vintis met drie veelzijdige projecten: Een Integraal Kindcentrum, een Multifuctionele Accomodatie en een College voor VMBO. 

OVERIG NIEUWS

Energie uit afvalwater Schoterhoek II

Warm afvalwater verwarmt bedrijventerrein Schoterhoek II in Nieuwkoop. De gemeente Nieuwkoop heeft samen met het Hoogheemraadschap van Rijnland een warmtesysteem ontwikkelt waarmee de restwarmte van de afvalwaterzuivering (AWZI) gebruikt wordt voor verwarming van zwembad Aarweide en bedrijventerrein Schoterhoek II. 
 

Nieuwe collega's

Vintis is dit nieuwe jaar versterkt met de komst van Karin Bogaerts als Office Manager en Jörgen Ruijgrok als Projectleider Elektrotechniek. We wensen onze nieuwe collega's veel succes en werkplezier!

GPR Gebouw Certificaat voor De Frederik

De Frederik heeft een GPR Gebouw Certificaat ontvangen omdat het een zeer hoogwaardig en energieneutraal appartementencomplex met 41 appartementen is. Het appartementencomplex wekt namelijk gebouwgebonden energie zelf op. 

GPR Gebouw Expert in huis

Vintis heeft een GPR Gebouw Expert in huis met collega David Henk. Hiermee kan David voor Vintis uit persoonlijke titel GPR Gebouw Certificaten berekenen voor Nieuwbouw en Renovatie projecten.