Stadsbeheer gemeente Nissewaard

Stadsbeheer gemeente Nissewaard

Nieuwbouw stadsbeheer in Spijkenisse, gemeente Nissewaard

De nieuwbouw op de locatie Voorweg te Spijkenisse vervangt de verouderde vestigingen op drie andere locaties. Deze integratie heeft geleid tot de samenvoeging van kantoorfuncties, en voorziet in een gecombineerde werkplaats, opslaghal en opslagterrein. Het bestaande kantinegebouw is in de nieuwe opzet behouden en vervult nog steeds de rol van kantine.
Het ontwerpconcept is geïnspireerd op een boerderij met diverse schuren. De daken van deze ''schuren'' zijn uitgerust met zonnepanelen. Het kantoorgedeelte omvat een langgerekte vide verdeeld over twee verdiepingen, met aangrenzende kantoorruimtes die uitzicht bieden op het aangrenzende perceel waar vroeger een boomgaard was. De kantine en werkplaatsen zijn direct toegankelijk vanuit dit kantoorcomplex. Tevens zijn er laadstations geïnstalleerd voor het parkeren van elektrische dienstvoertuigen.

Deze nieuwbouw, opgeleverd in juli 2021, is gasloos en  energieneutraal (ENG). EPC=0

Betreffende de adviesactiviteiten van Vintis, waren wij vanaf de voorontwerpfase tot aan de uiteindelijke oplevering in juli 2021 als installatieadviseurs betrokken bij dit project. Het ontwerp betrof werktuigbouwkundige, elektrotechnische, en transportgebonden installaties, zowel voor het gebouw als voor de gebruikers. Vanaf het voorontwerp tot het definitieve ontwerp, technisch ontwerp, en uitvoeringsgereed ontwerp tot aan de realisatie en oplevering, heeft Vintis een adviserende en sturende rol gespeeld.

Betrokken:
Gemeente Nissewaard
Topos architecten
Van Zanten Bouw

 

 • Type werk
  Advies nieuwbouw
 • Opdrachtgever
  Gemeente Nissewaard
 • Architect
  Topos
 • Opleverdatum
  juli 2021
 • Locatie
  Spijkenisse
 • Omvang
  2000 m2

Neem voor meer informatie contact op met

Robert Rodenburg

Functie: Directeur, Sr. Adviseur
Email: r.rodenburg@vintis.nl
Telefoon: +31 (0)79 361 18 43
Expertises: Integraal, duurzaamheid, BEM

David Henk

Functie: Sr. Technicus
Email: d.henk@vintis.nl
Telefoon: +31 (0)79 361 18 43
Expertises: BIM / werktuigbouwkundige installaties