Wooncomplex De Frederik

Wooncomplex De Frederik

Wonen in het groen
Wonen in Wassenaar is wonen in het groen. Het ontwerp van het luxe wooncomplex de Frederik voor senioren speelt hierop in. De gevel is opgebouwd uit architectonisch beton, strakke aluminium puien en warme baksteen invullingen met groene massa’s die meedoen in de architectuur. Royale terrassen zijn in de gevel geïntegreerd, waardoor er een geleding ontstaat die de architectonische eenheid van de losse woning zichtbaar maakt. De groene gevel geeft het gebouw van zowel buitenaf als binnenuit een landschappelijk karakter dat goed bij Wassenaar past.

Grandeur, dat is wat De Frederik uitstraalt. Zowel buiten als binnen. Dankzij de kleinschaligheid, de bijzondere gevel, de prachtige binnentuin en de riante terrassen. Opvallend zijn de grote raampartijen die niet alleen zorgen voor veel licht in de woning maar ook de buitenbeleving naar binnen haalt.
De appartementen zijn voorzien van een royaal terras, een ruime en lichte woonkamer, ten minste 3 slaapkamers en 2 badkamers. In de gevel is structurele beplanting opgenomen die tevens een afscheiding vormt tussen de terrassen. Onder het gebouw bevindt zich een parkeergarage. Het ontwerp wordt in een co-design traject met omwonenden, toekomstige bewoners en andere belanghebbenden verder uitgewerkt.

Het gebouw is duurzaam
Met de herontwikkeling van de voormalige Sterrenbad-locatie aan de Generaal Winkelmanlaan krijgt de gemeente Wassenaar het eerste grotere nieuwbouwproject dat energieneutraal (EPC = 0) wordt gebouwd. Dit betekent dat de energie die de bewoners straks verbruiken door het gebouw zelf wordt opgewekt, onder andere door aanleg van zonnepanelen en warmte- koudeopslag in de bodem.

De Gemeente Wassenaar heeft als ontwerpeis gesteld dat een gemiddelde GPR score van 8 gerealiseerd dient te worden.

Waaijer Projectrealisatie heeft dit project in de tender van de Gemeente Wassenaar gewonnen. Vintis heeft samen met de Groosman architecten en BAM wonen deelgenomen aan het ontwerpteam.

Advieswerkzaamheden

Ontwerp concept gebouwgebonden- en gebruikersinstallaties. 
GPR en EPG berekeningen, gebruikt als tool om sturing te geven in elke ontwerpfase
In het team verantwoordelijk voor de controle van het uitwerken van Definitief Ontwerp - Bestek  van de installatieaannemer - Uitvoeringsbegeleiding – Oplevering

Ontwerpteamleden

Opdrachtgever: Waaijer Projectrealisatie
Projectmanagement: Waaijer Projectrealisatie
Architect: Groosman architecten
Bouwonderneming: BAM woningbouw
 

 • Type werk
  Advies Nieuwbouw
 • Opdrachtgever
  Waaijer Projectrealisatie
 • Architect
  Groosman architecten
 • Start bouw
  oktober 2017
 • Opleverdatum
  oktober 2019
 • Locatie
  Wassenaar
 • Omvang
  8.000 m2
 • Project website
  Bekijk de project site

Neem voor meer informatie contact op met

Robert Rodenburg

Functie: Directeur, Sr. Adviseur
Email: r.rodenburg@vintis.nl
Telefoon: +31 (0)79 361 18 43
Expertises: Integraal, duurzaamheid, BEM

Frank Kalis

Functie: Partner, Sr. Adviseur
Email: f.kalis@vintis.nl
Telefoon: +31 (0)79 361 18 43
Expertises: Werktuigbouwkundige installaties

Peter Trompert

Functie: Sr. Technicus
Email: p.trompert@vintis.nl
Telefoon: +31 (0)79 361 18 43
Expertises: ­Duurzame en energiezuinige bouw (DuBo) projecten