Renovatie Minnaertgebouw

Renovatie Minnaertgebouw

Het Minnaertgebouw is gerenoveerd en maakt deel uit van een onderwijscentrum. Het Minnaertgebouw biedt, samen met het Buys Ballotgebouw en Victor J. Koningsbergergebouw, plaats aan 6.200 onderwijsvragende studenten. Het project omvat o.a. twee hoorcollegezalen, 11 werkgroepruimten, zes practicumruimten, kantoren, individuele en groep-studieplaatsen, studiepunt voor Bètawetenschappen, restaurant en espressobar.

De entree van het Minnaertgebouw is aangepakt en verruimd door de pui in één lijn te brengen met de letters MINNAERT. De entreehal staat in open verbinding met de gang langs de practicum- en werkgroepruimten, waarmee de ontsluiting van deze ruimten sterk verbetert. Ook worden de kantoren, practicum- en werkgroepruimten compleet vernieuwd. De trap naar de eerste verdieping wordt comfortabeler gemaakt en zorgt straks voor een betere aansluiting van entreehal op de centrale hal.

De centrale hal van het gebouw vormt een belangrijk schakel in de ‘Loop’ die het Minnaertgebouw met het Buys Ballotgebouw en Koningsbergergebouw met elkaar verbindt. Voor deze hal zijn nieuwe, aanvullende overlegplekken gecreëerd en komt op deze verdieping het studiepunt van Bètawetenschappen. Ook wordt het deel  van de hal, waar het regenwater opgevangen wordt, versmald. Bovendien worden er roosters in de vloer geplaatst, waarmee het vallende regenwater wordt opgevangen en afgevoerd. Op deze manier wordt een deel van de oorspronkelijke functie van de centrale hal, namelijk het verwerken van regenwater, weer in ere hersteld.

Het ontwerp van de renovatie voor het Minnaertgebouw is tot stand gekomen in samenwerking met Ector Hoogstad, Valstar SimonisDPAPieters Bouwtechniek, Hospitality Design en met het lichtontwerp van Joost de Beij.

Drie sterren voor duurzaamheid
De ambitie voor de renovatie van het Minnaertgebouw is BREEAM-classificatie ‘very good’ wat overeenkomt met 3 sterren. Het pand wordt onder andere duurzamer door een nieuwe klimaatinstallatie te plaatsen, led-verlichting toe te passen en het gebouw aan te sluiten op het warmte-koudeopslagsysteem (wko).

Advieswerkzaamheden

Technisch Toezicht gebouwgebonden- en gebruikersinstallaties.
Uitvoering - Oplevering - Nazorg

Ontwerpteamleden

Opdrachtgever: Universiteit Utrecht
Projectmanagement: Stevens van Dijck
Architect: Ector Hoogstad architecten
 

 • Type werk
  Technisch toezicht
 • Opdrachtgever
  Universiteit Utrecht
 • Architect
  Ector Hoogstad architecten
 • Start bouw
  mei 2016
 • Opleverdatum
  september 2017
 • Locatie
  Utrecht
 • Omvang
  6.000 m2

Neem voor meer informatie contact op met


Cedric van Wijk

Functie: Projectleider
Email: c.vanwijk@vintis.nl
Telefoon: +31 (0)79 361 18 43
Expertises: Werktuigbouwkunde