Huisvesting ministerie De Resident

Huisvesting ministerie De Resident

De Resident is de verzamelnaam voor twee markante kantoorpanden die in belangrijke mate de sky-line van Den Haag bepalen: Helicon en Castalia.

Beide kantoren worden geheel gerenoveerd en gereed gemaakt voor de nieuwe bewoners, de ministeries SZW en VWS. Op de eerste verdieping wordt er een extra verbinding tussen de panden gerealiseerd en het tussen gelegen Parnassusplein wordt volledig overkapt. Hierdoor onstaat een atrium tussen de gebouwen met op de begane grond een gezamenlijk ingang met organisatiemeubel en een café dat open is voor het publiek. 
Na de verbouwing is het gebouw geschikt voor twee ministeries: Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Het interieur van de  Resident wordt aangepast zodat 2.400 werkplekken ontstaan voor 2.700 ambtenaren.

Advieswerkzaamheden:
Directievoering voor de werktuigbouwkundige- en elektrotechnische gebouwgebonden- en gebruikersinstallaties. Vintis verzorgt het installatietechnisch toezicht.

Bijzonderheden:
Het project kent technisch complexe onderdelen en kent vijf verschillende bouwstromen. Ondermeer de renovatie van de torens in zowel Helicon als Castalia, de realisatie van het nieuwe Atrium en de aanpak/verbouwing van de onderbouw van beide kantoorpanden.

Maar het is met name de grote hoeveelheid ongelijksoortige werkzaamheden - die in een kort tijdsbestek moeten plaatsvinden - wat de spanningsboog creëert. Gecombineerd met de logistieke puzzel van bouwen op een ‘postzegel’. Het project De Resident vraagt om een intensieve en intelligente aansturing waarbij teamwork een absolute must is.

Ontwerpteamleden:
Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf
Projectmanagement: Stevens van Dijck
Installatieadvies: Antea groep
Architect: Cepezed architecten
 • Type werk
  Directievoering
 • Opdrachtgever
  Stevens van Dijck
 • Architect
  Cepezed architecten
 • Start bouw
  april 2014
 • Opleverdatum
  september 2015
 • Locatie
  Den Haag
 • Omvang
  55.000 m2
Bewaar dit project

Neem voor meer informatie contact op met

Robert Rodenburg

Functie: Directeur, Sr. Adviseur
Email: r.rodenburg@vintis.nl
Telefoon: +31 (0)79 361 18 43
Expertises: Integraal, duurzaamheid, BEM